Slægtsnavne

Vores Honoré-familie stammer fra Mons i det sydlige Belgien (Landskabet Hainaut), men som følge af forfølgelsen af huguenotterne (calvinisterne) i Frankrig og Belgien flygtede familien i 1697 til Brandenburg i Tyskland, hvor de oprettede den reformerte koloni i Gross Ziethen/Uckermarcht ved Berlin.
Sammen med fjorten andre fransk-reformerte familier (huguenotter) kom Pierre Honoré med sin familie til fæstningsbyen Fredericia den 29. september 1719. 

Devantier familien valgte at flygte ud af Frankrig kort efter Ludvig kom til magten i 1661. Der var grunde nok for alle huguenotter i Nordfrankrig til at forlade landet. De flygtede til Friesenheim, som ligger i Fyrstendømmet Pfalz i Tyskland. I dag hedder området Rheinland Pfalz, der var reformeret på det tidspunkt. Senere var de med til at etablere den Fransk Reformerte koloni i Brandenburg området nord for Berlin.

Jacob Devantier var en af de fjorten familier der i 1719-20 kom til Fredericia fra Brandenburg området 

Berthelsen slægten i vores familie stammer fra egnen omkring Hillerslev og Thisted, og slægten etablerede sig primært som handelsfolk og bagere i Thisted og senere i Fjellerad, Århus og Fredericia.

Fransk-Reformerte Kirke i Gross-Ziethen